Seksuele problemen van mannen: ik wil wel, maar ik kan niet

Seksuele problemen van mannen: ik wil wel, maar ik kan niet

Jouw passie laat bergen schudden, oceanen buiten hun oevers treden en supernova’s uitbarsten ergens in de zwartheid van de ruimte. En hier ben je in het bed van de liefde, je kleren allang uitgetrokken, en… En niet zo’n prettige verrassing. De jongeman is eh… hoe zal ik het zeggen… niet helemaal klaar om zich over te geven aan wellustige genoegens. Of voor een banale seksuele ontmoeting van vijf minuten. Hij is nergens klaar voor vandaag.

Jouw passie laat bergen schudden, oceanen buiten hun oevers treden en supernova’s uitbarsten ergens in de zwartheid van de ruimte. En hier ben je in het bed van de liefde, je kleren allang uitgetrokken, en… En niet zo’n prettige verrassing. De jongeman is eh… hoe zal ik het zeggen… niet helemaal klaar om zich over te geven aan wellustige genoegens. Of gewoon voor een banale seksuele ontmoeting van vijf minuten. Hij is nergens klaar voor vandaag.

Een erectie bij jonge mannen wordt als vanzelfsprekend beschouwd. Van elke geslachtsrijpe man tussen 15 en 30 jaar wordt gezegd dat hij baanbrekend is en klaar voor een lange en geraffineerde seksuele marathon. En laat de jongeman nou geen auto en eigen appartement hebben of een fatsoenlijke baan en een hoog IQ, maar het hebben van een hardnekkige erectie – als reactie op de schoonheid en seksualiteit van een vrouw en als bewijs van grote en zuivere liefde – kan alle andere tekortkomingen doen vergeten. Zoals een atleet onmiddellijk na het startschot moet hij onmiddellijk aan de slag.

En de cynische mannelijke uitdrukking “Het is het niet waard!” beschrijft niet het fysiologische maar het morele aspect van de houding tegenover het zwakke geslacht. Dus waarom is het “het niet waard” hier en nu? Gisteren en eergisteren was alles goed, maar vandaag…!

Passion.ru probeert deze gevoelige situaties, die vaak nogal triviaal blijken te zijn, tot op de bodem uit te zoeken.

Als een man dronken is

Als een man dronken is

Dronken als een pianist

Hoewel hij beweert nuchterder te zijn dan ooit en onverstaanbare beleefdheden in zijn oor mompelt, blijft het een feit dat zijn alcoholpromillage vandaag buiten proporties is. Hoe hij zover is gekomen is niet belangrijk, maar het belangrijkste is dat je de tantrische seks en het fantastische orgasme kunt vergeten.

Het is bekend dat alcohol in kleine doses de geslachtsdrift stimuleert, maar in grote doses heeft het het tegenovergestelde effect – het remt het centrale en perifere zenuwstelsel. Overigens, als een jonge man regelmatig alcohol misbruikt, is het de moeite waard hier aandacht aan te besteden – volgens de statistieken is er bij degenen die tweemaal zo vaak alcohol drinken als bij niet-drinkers sprake van een afname van het libido en erectiestoornissen.

Je hoeft je handen niet opzij te doen en verontwaardigd te zeggen: “Nou? Je bent impotent, je bent impotent!”. Je moet niet schelden met obscene woorden, want in zo’n toestand zal hij zich deze tirade niet herinneren. Het is beter om zonder onnodige emoties zijn wonder in slaap te brengen – een lange en ononderbroken slaap helpt het beste in deze situaties.

Neem een kopje thee, mineraalwater of koffie met brandy. Zet je favoriete film of muziek CD op. Ga in bad liggen. Kortom, doe iets leuks anders dan seks. En de volgende keer maakt hij het goed!

Conclusies voor de toekomst

De volgende keer dat je merkt dat je beau zwaar drinkt, leid hem dan onmiddellijk af van deze plezierige activiteit. De hoeveelheid vuurwater die hij neemt is omgekeerd evenredig met de kwaliteit van de seks waarop je hoopt. Als hij ooit weer “aangeschoten” thuis durft te komen, moet je hem terugsturen naar waar hij vandaan kwam om zijn champagne en port op te drinken.

Omgaan met spanning

Opgewonden tot in de kern

Omdat het jullie eerste nacht samen is. Je handen trillen, je voeten trillen, je tong plakt aan je gehemelte – vanavond raakt de romantische held voor het eerst een ideaal van pure schoonheid aan. Kaarsen branden, champagne borrelt, Frank Sinatra zingt met schorre stem – alles is menselijk. Behalve dat ik geen erectie kan krijgen.

Een van de meest voorkomende redenen waarom mannen falen in bed is eenvoudige angst, met name het zogenaamde “eerste kennismaking-syndroom”: wanneer een man alleen de eerste keer dat hij intiem is met zijn partner moeite heeft om een erectie te krijgen, is alles daarna perfect.

Trouwens, deze angst kan voortkomen uit zijn jeugd – misschien heeft uw jongeman ooit een slechte eerste gemeenschap gehad: zijn partner was niet erg tactvol, andere omstandigheden bemoeiden zich ermee. Nu is hij elke keer bang om het niveau van zijn partner “niet te bereiken” – elke man wil er echt macho uitzien in bed. Een andere oorzaak van erectiestoornissen tijdens de eerste gemeenschap is de overprikkeling van je partner: tegen de tijd dat je aan het leuke gedeelte toekomt, is je lichaam gewoon moe.

Je hoeft geen emotie te tonen. Je moet je nooit richten op de mislukking van je geliefde. Anders zal het ongeluk een andere mislukking creëren, en dan nog een – zo kan de man een “faalverwachtingsneurose” ontwikkelen (die overigens één op de drie of vier mannen treft). Als je, God verhoede, een vuist maakt, loop je het risico je partner een ernstig psychologisch trauma toe te brengen. En je zult hem waarschijnlijk nooit meer zien.

Je moet onmiddellijk weg van de seks. Bijvoorbeeld buiten: bied aan een wandeling buiten te maken, maak een praatje. Of je kunt pauzeren met een aannemelijk excuus – zeg bijvoorbeeld dat je meteen moet douchen. Over het algemeen is een korte pauze ideaal.

Als je buiten in de frisse lucht bent, kun je je date gaan pesten onder de eerste kerstboom die voorbij komt. Dit voorspel zal je meteen weer naar het bed der liefde leiden.

Als je nog niet ver van dit bed bent, zet dan een erotisch cassettebandje op: dat is de perfecte video voor jou. Als je niet van bandjes houdt, kun je zelf een hete video maken: de beste plek om te beginnen is met orale seks. Zo behaag je niet alleen je partner, maar breng je hem ook tot het kookpunt. In ieder geval moet het erotische deel van de avond op jouw initiatief worden voortgezet – laat je partner weten dat jij het net zo graag wilt als hij jou.

Conclusies voor de toekomst

Alles wat in bed gebeurt moet in de eerste plaats moreel bevredigend zijn. Soms zijn een zachte knuffel en een vertrouwensvol gesprek meer waard dan urenlange seks met veel sportelementen. Zelfs als jullie gewoon de hele nacht hand in hand lagen en elkaar grappige verhalen uit jullie jeugd vertelden, als jullie je comfortabel en gemakkelijk voelden, zal de eerste nacht zeker gevolgd worden door de volgende.

Als de partner moe is

Moe als een hond

Hij werkt in een kantoor van ’s morgens tot ’s avonds, schrobt de vloeren in dat kantoor in het weekend, en ’s nachts schrijft hij proefschriften voor nalatige derdejaarsstudenten – kortom, hij werkt als een bij en haalt zijn bed slepend van vermoeidheid. En dan kom jij opdagen – een onverzadigbaar roofdier met een wellustige grijns en een set handboeien uit een seksshop. Nee, hij vindt het niet erg, hij vindt het helemaal niet erg, hij wil graag zijn favoriete spelletjes spelen, maar niet vanavond, oké, schat?

Zoals u weet zijn de reserves van elk lichaam, zelfs van een jong en veerkrachtig lichaam, niet onuitputtelijk. Vermoeidheid, algemene malaise, mogelijke stress of zelfs depressie in verband met overwerk en onaangenaamheden op het werk laten zich voelen in bed.

Hoewel gedacht wordt dat dit probleem voorkomt bij mannen van 35 jaar en ouder, hebben studies van de laatste jaren aangetoond dat erectiestoornissen als gevolg van vermoeidheid niet ongewoon zijn bij jonge mannen, zelfs als ze twintig zijn.

Maak geen seksgodin van jezelf en ga door als de man uit vorm is. Dat wil zeggen, strippen, jiggen, buikdansen, hardcore porno op de videorecorder zetten, stoffige entresols doorzoeken naar een zweep of een weerloos lichaam martelen met uitgebreide orale strelingen. Laat het los, met seks, er zijn belangrijkere dingen in de wereld. Namelijk de spirituele kant van jullie relatie.

Je moet je partner helpen ontspannen. Een massage en een bad met aromatische oliën is precies wat je nodig hebt! En wie weet hoe deze ontspanningssessie afloopt – de energie die na de waterbehandeling in het jonge lichaam terugkeert, kan met succes in goede banen worden geleid.

Conclusies voor de toekomst

Als een jonge man een veeleisend werkschema heeft, rode ogen van slaaptekort en een ingevallen buik, moet je misschien je seksmarathon schema heroverwegen: maak het zeldzamer maar bevredigender. Toevallige weekends zijn je beste gok. Bovendien is seks ’s ochtends, als niemand haast heeft en niemand onderweg in slaap valt na een dag werken, bijzonder lang en plezierig.

Seks met een vriend

Jouw vriend.

Jullie kennen elkaar al duizend jaar, jullie moeders kochten kinderwagens voor jullie bij dezelfde winkel, jullie maakten zandbakken met dezelfde plastic emmer, jullie speelden later roofkozakken, jullie schaafden je knieën in het bloed toen jullie over het hek van een buurman klommen voor groene abrikozen, en jullie werden door diezelfde buurman samen op heterdaad betrapt. Jullie groeiden samen op, en die vrolijke vent met sproeten op zijn zongebruinde neus was er altijd om te steunen en te helpen in elke situatie.

De tijd is verstreken, en nu zijn jullie beiden, zo jong, mooi en sexy, zo hecht als altijd – maar meer en meer vraag je je af – wat als er meer is dan alleen vriendschap tussen jullie? Hoe dan ook, op een dag besluiten jullie om nog closer te worden – maar de toenadering gebeurde niet op het juiste niveau…

Seks met een goede vriend is praktisch incest. De erectie van een nieuwbakken minnaar wordt geremd door de moraal van de zaak. En zelfs als er echt meer is dan vriendschap tussen jullie, heeft je partner het moeilijk om zich over de jarenlange gewoonte heen te zetten en je op een bepaald niet vaderlijke manier te omhelzen.

Je hoeft geen smoesjes te verzinnen! Giechelen in verlegenheid, van het bed vallen, aanbieden om thee te drinken of te pokeren – doen alsof er niets aan de hand is, is geen optie meer. Hou je gezicht en romantische sfeer tot het einde en verberg je emoties en teleurstelling.

Je moet de schuld op je nemen. De beste uitdrukking in dit geval is: “Het spijt me, het is mijn schuld dat jij en ik dingen hebben overhaast!”. Niet alleen zal de man dankbaar zijn dat je de situatie hebt “omgedraaid” en hem hebt vrijgesproken van de verantwoordelijkheid voor de mislukking, maar hij zal ook psychologisch in het gelijk worden gesteld: je hebt correct gereageerd op wat er is gebeurd, dus je bent te vertrouwen. Je tederheid zal uiteindelijk de gêne wegnemen – je kunt gewoon naast elkaar gaan liggen knuffelen.

Conclusies voor de toekomst

Het is duidelijk dat er geen perfecte vriendschap bestaat tussen een man en een vrouw – en al helemaal niet op jonge leeftijd, wanneer het lichaam woedt van de hormonen. Toch is het de moeite waard om tien keer na te denken voordat je de relatie met een goede vriend vertaalt naar het horizontale vlak – als de relatie niet “samenkomt”, loop je het risico je vriend voor altijd te verliezen – en dat is veel erger dan het verliezen van een andere minnaar.

Vriendschap is immers ook een vorm van liefde, alleen dan platonisch. Ook zonder seks kun je je vriend omhelzen, je diepste gevoelens met hem of haar delen en dat zeldzame en ongrijpbare gevoel van emotionele eenheid bewaren dat tussen mensen ontstaat als ze elkaar al duizend jaar kennen.

Als je ruzie hebt

Je bent in een gevecht

Hoewel gezegd wordt dat seks een van de beste middelen is om de vrede en harmonie tussen boze partners te herstellen, kunnen wrok en algemeen depressieve stemmingen de erectie van een man aantasten. Alleen in Italiaanse komedies gaan een boze man en vrouw gemakkelijk over van gewelddadige ruzies en geraffineerd gevloek naar even geraffineerd en heftig gestreel.

Het leven is ingewikkelder dan dat – en vaker wel dan niet, in plaats van zo een relatie op te bouwen, is iemand op de logeerbank gaan slapen met een logeerdeken. En zelfs als je met opzet “dat” setje ondergoed aantrekt en onverwacht onder dekking van de duisternis op diezelfde logeerbank sluipt, kan wrok sterker zijn dan je charmes.

Roep niet nerveus: “Je houdt niet meer van me (wilt)! Want als je vriendje, in een vlaag van ongebreidelde overmoed, eruit floept: “Nee, dat wil ik niet!” kan de ruzie van een kleine ruzie veranderen in een wereldwijde ramp. En, heel misschien, zal zijn geliefde niet naar de bank, en de dove nacht waar hij kan zien. Wil je dat?

We moeten vrede sluiten. Meteen, op de bank, of op de loggia, of als gast… Zo wil je het toch goedmaken? Gebrek aan erectie geeft welsprekend aan dat de man nu geen behoefte heeft aan erotisch genot, en dat hij stevig tegen zijn borst gedrukt en op het hoofd geaaid werd – zoals ooit in zijn jeugd. Seks kan wachten tot de volgende keer – nu moet je gewoon praten over wat jullie beiden dwars zit.

Conclusies voor de toekomst

Het is een goed idee om veel betere dingen te doen in plaats van weer ruzie te krijgen, maar je kunt je beter niet laten meeslepen door dit soort verzoening. Als u uw ruzies vaak op deze manier bijlegt, zal men denken dat u gewoon wegloopt voor uw problemen, niet eerlijk wilt zijn over uw relatie of iets verbergt. De vervreemding tussen jullie zal alleen maar toenemen.

Als seks niet werkt

Erectiestoornissen (impotentie)

Erectiele disfunctie is de medische term voor erectiestoornissen. In zeldzame gevallen (ongeveer 20% van de gevallen) kan een erectiestoornis worden veroorzaakt door een lichamelijke aandoening (geslachtsziekten, schildklieraandoeningen, diabetes mellitus, het gebruik van bepaalde geneesmiddelen en voortdurend alcohol- en drugsmisbruik). Meestal zijn het psychologische redenen (stress, depressie, complexen) die erectiestoornissen veroorzaken. Met andere woorden, het probleem zit in het hoofd, niet in de genitaliën.

Als seks niet werkt

  1. Sta niet stil bij het falen van je partner, anders kan jij, en niet je partner, een minderwaardigheidscomplex ontwikkelen en gaan twijfelen aan je eigen aantrekkelijkheid. Zijn falen is immers in de eerste plaats zijn probleem, ook al ben jij verre van Pamela Anderson-normen.
  2. Misschien moet je je erotische theoretische niveau verhogen. Misschien wilt u de Kama Sutra doornemen, een erotische video bekijken – alleen, om een paar geheimen van de meesters te leren – en dan naar uw fantasie luisteren. Plan van tevoren wat u zou willen en breng uw dromen in de praktijk – perfectie kent, zoals u weet, geen grenzen, en door verschillende trucs onder de knie te krijgen, maakt u uw intieme leven interessanter en gevarieerder.